Jeg vil dele ideer, inspirasjon og det jeg lærer underveis.

lørdag 22. februar 2014

Sommerblomster eller Stauder?

Sammenligninge årlige(sommerblomster) og flerårige blomster(stauder) er som å sammenligne epler og appelsiner. Hver type blomst har sine egne særtrekk og fortrinn.

Årlige blomster fullfører sin livssyklus på bare én vekstsesong. Med andre ord, du plante et frø(eller en plante), det spirer og vokser blomster, og deretter dør planten, alle i løpet av samme år. Årlige blomster vil som regel blomstre fra våren til høstens frost. Selv om de må plantes hvert år, er ettårige vanskelig å slå i form av farge, blomst og sesonglang farge.

Populære årlige blomster inkluderer Petunia, Ringblomster, Zinnias og Impatiens Parviflora. Hvis du leter etter noe litt mer eksotisk enn disse tradisjonelle blomstene, prøv Cleome blomst, Gazania, Catharanthus og lisianthus( Eustoma ).


* lisianthus*
Flerårige blomster er de som vokser i tre år eller mer. Selv om de fleste stauder har en relativt kort sesong av blomst, så kan du kombinere flere arter i din planting for å få blomstring hele sesongen.

Det er ingen ende på farger, teksturer og størrelser tilgjengelig i flerårige planter. Noen av de mest populære stauder inkluderer Daylilies, Hosta, Peoner og
Chrysanthemum. For et spekter av blått, prøv Søyleblomst. Eller for en delikat bukett med gule blomster, prøv Vakkerøye. For dramatisk sen - sesongen farge, prøv Solhatter.

*Daylilies*
Kan ikke bestemme om du vil plante ettårige eller stauder? Du trenger ikke å velge det ene eller det andre. Ettårige og stauder kan kombineres i din hage for å høste det beste av begge deler!
Nyttige hagelinker:
Planteguiden

Klimasoner

Dyrke frø

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar