Jeg vil dele ideer, inspirasjon og det jeg lærer underveis.

mandag 31. mars 2014

DIY Upcycled Firepit

Her er guide til å lage ildsted av vaskemaskintrommel. Finn.no har ofte vaskemaskiner som gis bort.


Billig og Genialt! :)

Ukens kjekke link:

Jeg elsker denne siden! Her har de «how to» og videoer av alt du kan tenke deg. Er du usikker på hvordan du skal klippe roser og andre vekster, usikker på hvordan du deler opp stauder? Da finner hjelpen her. De har plante guide, flere "how to" video, design oppsett for blomstene dine og diskusjonsside. Fantastisk nettsted med masse inspirasjon og veiledning J








mandag 24. mars 2014

Så frø i avispapir og toalettruller


Det er endelig tid for så-sesong, den tiden du kan få våren inn i hjemmet. Det er gøy å så egne frø, og det er ikke vanskelig.
Slik gjør du det:
  • Fyll hver enkelt potte 2/3 full med blomsterjord eller fuktig veksttorv.
  • Så frøene, to-tre i hver potte. Store frø dekkes med litt jord, små frø bør vanligvis ikke dekkes.
  • Legg litt plastfolie over pottene. Ikke dekk helt, men la det være noen hull til lufting.
  • Plasser pottene med frøene på et lyst og lunt sted, men unngå direkte sollys. Temperaturen bør ligge mellom 18 og 22 grader celsius.
  • Fjern plastfolien når plantene er cirka 2 cm høye
Plantasjen og andre hagesenter selger små potter og drivhus som man sår frø i. Disse er dyre, spesielt om du skal så mange frø om gangen. Her er en billig måte å dyrke frø på. Du kan egentlig bruke alt fra tomme melkekartonger til eggekartonger. Jeg syns det beste er toalettruller og avispapir. Toalettruller er mer en stabil potte, men fordelen med avispapir er at du kan plante disse dirkete i bedet når du skal plante ut. Her er hvordan du gjør det:
Avispapirpotter
Du trenger:

·         Avis
·         Tom hermetikkboks
·         Såjord
·         frø
·         Vanntett brett/plastikkontainer

Skjær opp avlange avisstykker i to deler eller et stort som du bretter. Rull det rundt hermetikkboksen for å få en fin rund form. Brett inn den ene siden. (undersiden)Ta bort hermetikkboksen, og brett inn kantene. Fyll med fuktig  jord. Så 2 frø i hver potte. Sett alle på ett vanntett brett eller en plastikkontainer. Dekk over med plastfolie for drivhuseffekt.




Toalettruller
Du trenger:
·         Toalettruller
·         Såjord
·         frø
·         Vanntett brett/plastikkontainer.




D
u kan velge om du vil brette inn bunnen på toalettrullen eller ikke. Er det planter med lange røtter så er det beste å ikke brette bunnen. Velger du å brette inn bunnen så klipper du bare 4 hakk i den ene enden og bretter disse innmot hverandre. Fyll med fuktig jord og sett på et vanntett brett eller vanlig plastikkntainer. Dekk over med plastfolie for drivhuseffekt. Plastfolien tas bort når det begynner å spire. Ser du antydning til mugg så husk at da vanner du for mye.



Ikke glem å merke alle frøene du sår!
Lykke til J

søndag 23. mars 2014

Forandring Fryder


Jeg fikk hagen min tidlig på våren. Alt så egentlig grått og trist ut. Det var mye rydding som måtte gjøres da det var en eldre dame som hadde eid den før, og hadde ikke klart å ta vare på hagen. For en kreativ sjel så var det et lite lysglimt midt i hagen, mellom to trær. En veldig nedslitt og mørk benk av tre og stål. Ved første øyekast kan det se ut som noe de fleste hadde kastet. For meg er det slike ting jeg elsker å lage nytt liv til!



Det første jeg gjorde var å demontere benken. Treplankene pusset jeg ned og grunnet med vannavstøtende grunning. Etterpå brukte jeg en hvit halvblank oljemaling. Stålplatene vasket jeg rene (zalo og stålbørste) og grunnet disse med samme grunning som til treet. Etterpå spraylakket jeg dem med felglakk jeg kjøpte billig på Biltema.

Det er ikke så mye som skal til for å gi en gammel benk nytt liv J

lørdag 22. mars 2014

Hjemmelaget skrubb DIY

Våren er her og med den kommer også luking i bed. Vi alle vet hva det gjør med hender. Uansett om jeg bruker hansker så blir hendene alltid skitne og jord sniker seg under neglene.*Et lite triks for neglene er og skrape dem over tørr såpe. Dermed ligger såpen som et lag slik at jord og skitt ikke kommer til.* Min erfaring med vanlighåndsåpe på "hagehender" er at de ikke er gode nok. Så her har dere en enkel oppskrift på en eksfolierende skrubb du kan ha liggende i hagen eller hjemme, som kan brukes på både hender og føtter. Det er også en søt gave å gi bort ;)

Dette trenger du:
  • Oppvaskmiddel /såpe
  • Sukker
  • babyolje
  • Krukke til oppbevaring
Fyll glasset 3/4 del med sukker, fyll så resten med såpe, og litt olje, rør rundt. Når dette trekker seg inn vil du se at det er mer plass i glasset, etterfyll så med mer sukker. Tilpass skrubben med sukker/såpe utifra hvor fast eller rennende du ønsker den.










Likte du håndskrubben bør du også prøve denne eksfolierende kroppsskrubben.

Dette trenger du:
  • 1/2 kopp med olje. (Mandelolje, olivenolje, Jojoba olje, evt. andre oljer) (jeg brukte Castor olje, jojoba og babyolje)
  • 3 kopper havsalt. Hvis skrubben skal brukes i ansiktet ville jeg valgt sukker.
  • 1 tskj peppermynte olje eller lavendelolje for god lukt.
Du kan også raspe av skallet på en sitron eller appelsin, eller ha i honning for ekstra pleie.

Det er ikke så viktig å følge målene, jeg blandet sammen det jeg ville av salt, oljer, raspet sitron og appelsin. Olje, salt og kaffekrut er også en god kombinasjon. 

Det anbefales å skrubbe huden to ganger i uken for å fjerne døde hudceller og fornye hudens overflate. Jobb produktet utover i lette sirkelbevegelser. Dette gjøres på tørr hud for best resultat.

Enjoy :)

fredag 14. mars 2014

Dibblet / Dibber


En dubedings jeg tilfeldigvis kom over på nettet som jeg vil dele med dere er Dibber eller Dibblet. Dette er da en treplate eller trepinne som lager hull i jorden slik at du kan legge oppi frø uten å grave. Kall det nyttig eller bare en liten gadget, men jeg syns den er genial. Ikke bare kan du sjekke at frøet blir planetet i rett dybde (og rett avstand med platen), men du slipper å grave. En en liten søt gadget for dere hageelskere. Her har dere også linker om dere ønsker å selv lage Dibberplate, denne vil da lage flere hull samtidig med rett avstand. Her finner dere også maler på forskjellige størrelser.


Do It Yourself - Guide her Templates / maler finner du her

Enkel Dibblet får du kjøpt her

En gratis måte er å gjøre det på er å finne en mellomkraftig gren og snekre til som en dibblet. Evt. om du har en spade som er knukket, disse er perfekte som dibber! Pris kr. 0,-


Denne er laget av en knukket spade


Gamle spader - Dibbler / Dibbet
Skruer på plate kan også brukes. Se Guide her

 

onsdag 12. mars 2014

Ukens Kjekke Link:

Til alle HageElskere her har dere min favoritt butikk. Jeg ELSKER Burgon & Ball! <3
Her er hva jeg har og hva som er på min ønskeliste:

Har denne selv og er kjempe  fornøyd!
Oppbevaringsboks for frø med månedlig inndeling. frøboksen finner du her

Dibber har jeg også, og har gitt i gave til andre hageelskere.
En unik liten sak som gjør planting litt lettere :) Dibblet finner du her
 
Frøposer finner du her

SÅååå på min ønskeliste! Søtt rosesett til hagen finner du her

Lett måte og forme hekkbusker på. og på min ønskeliste. Rammen finner du her

Graveren gjør det enkelt og plante løker. Kjempe tøff, og på min ønskeliste. Graveren finner du her

Siler ut ugress og steiner. Skal ønske meg denne til bursdagen. Silen finner du her


søndag 2. mars 2014

På Ønskelisten *

Denne ukens ønske er en Hammock.
Den de har på Plantasjen er så nydelig! Et billigere alternativ er å kjøpe brukt eller bare kjøpe Hammocken og selv sy sitteputer.
Plantasjen kr. 2995,-
Jeg fikk en gammel Hammock som jeg fant på Finn.no. Ga den til naboen fordi jeg ikke likte trekket.
Angrer nå som jeg fant denne!


Har du et stort tre i hagen så finnes det flere måter å lage Hammock på.
Her er noen ideer.